Панама готова співпрацювати у розслідуванні офшорного скандалу

Панама готова співпрацювати у розслідуванні офшорного скандалу

Укрінформ
Влада Панами готова співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами у розслідуванні діяльності офшорних компаній на своїй території.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Уряд Панами проводить "політику нульової толерантності" у всіх сферах правової і фінансової діяльності, що не відрізняються високою прозорістю", - йдеться у заяві адміністрації президента країни, опублікованій у неділю, 3 квітня, після обнародування журналістського розслідування "Панамські документи" (Panama Papers).

Доказом того, зазначає президентська адміністрація, стало нещодавнє виключення Панами з "сірого списку" Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). У цей список включені країни, які не повністю відповідають міжнародним стандартам в обміні фінансовою та податковою інформацією.

Прокуратура Панами вже почала розслідування у зв'язку з діяльністю численних офшорних компаній, зареєстрованих панамської юридичною фірмою Mossack Fonseca.

"Після того, як інформація про так звані "Панамські документи" (Panama Papers) стала надбанням громадськості, прокуратура повідомляє про початок відповідного розслідування", - наводить заяву держоргану DW.

В канцелярії компанії Mossack Fonseca, у свою чергу, поспішили спростувати звинувачення на свою адресу. Як заявив адвокат фірми Рамон Фонсека Мора, компанія не причетна до фактів відмивання грошей і не надавала допомоги при ухиленні від сплати податків.

Правозахисник наголосив, що Mossack Fonseca займалася виключно тим, що надавала послуги щодо заснування компаній, які пізніше перепродувалися банкам та іншим фінансовим власникам. До їхньої подальшої роботі Mossack Fonseca, за заявами юриста, не мала відношення.

У компанії також визнали, що мав місце хакерський злом баз даних. "Йдеться про злочин", - наголошують у керівництві фірми.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн.

Інформація була оприлюднена 3 квітня в рамках нового масштабного дослідження під назвою "Панамські документ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-