Скандал з офшорами: Австралія з'ясує, чи завинили свої

Скандал з офшорами: Австралія з'ясує, чи завинили свої

Укрінформ
Австралійське податкове відомство проводить масштабне розслідування стосовно більш ніж 800 громадян країни у зв'язку з тим, що їх імена згадуються в документах панамської фірми Mossack Fonseca, опублікованих журналістами в неділю.

Про це повідомляє ВВС Україна.

Ці документи розповідають про те, як Mossack Fonseca у низці випадків допомагала клієнтам відмивати гроші, уникати санкцій і сплати податків. Саме в ухилянні від сплати податків підозрюються згадані в документах австралійці.

Як наголошується в заяві австралійського відомства, дехто з підозрюваних і раніше потрапляли в поле зору податківців, про інших влада дізналася вперше.

"На цей момент ми ідентифікували понад 800 платників податків, більше ніж 120 із них пов'язані з компанією, що надає послуги зі створення офшорних фірм, яка базується в Гонконгу", - цитує Reuters повідомлення відомства.

Витік величезного масиву конфіденційних документів, що потрапили в розпорядження низки найбільших світових ЗМІ, пролив світло на величезну мережу офшорних компаній, яку використовували, серед інших, низка політиків, чиновників і спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-