Берлін посилює протидію кремлівській пропаганді. Відновить контршпигунство

Берлін посилює протидію кремлівській пропаганді. Відновить контршпигунство

Укрінформ
Влада ФРН має намір активніше протидіяти російським спецслужбам, які працюють на дестабілізацію ситуації у німецькому суспільстві.

Про такі плани повідомляє у неділю тижневик Welt am Sonntag

“Федеральний уряд має намір активізувати роботу з протидії російським шпигунству, пропаганді та дезинформації у Німеччині", - йдеться у статті.

У травні цього року Федеральна розвідувальна служба (BND) і Федеральне відомство з охорони конституції (BfV) мають подати відомству федерального канцлера проміжну доповідь про діяльність російських спецслужб у ФРН.

Водночас, як стверджує газета, BND має намір відновити практику контршпигунства, у тому числі вербування агентів зарубіжних спецслужб і подальшу роботу з ними (таку практику було припинено після терактів 11 вересня 2001 року в США).

Також спецслужбам поставлено завдання з'ясувати, чи не надає Кремль фінансову підтримку правопопулістським партіям, зокрема, "Альтернативі для Німеччини", яка активно нарощує свій електорат.

Як повідомляв Укрінформ, завдання перевірити, чи не використовує Росія методи КДБ для впливу на політиків і громадськість у Німеччині з метою підривання позицій канцлера країни, перед спецслужбами ФРН поставили ще на початку лютого. Поштовхом послужила пропагандистська кампанія, розпочата Кремлем у зв'язку з так званою справою "російської дівчинки Лізи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-