Німецька розвідка шпигувала за ОПЕК, МВФ та НАСА - Spiegel

Німецька розвідка шпигувала за ОПЕК, МВФ та НАСА - Spiegel

Укрінформ
Німецька служба розвідки (BND) шпигувала за західними партнерами не тільки в Європі, а також за міжнародними організаціями.

Про це в суботу пише німецький тижневик Der Spiegel, передає власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Федеральна розвідувальна служба стежила за віддаленими дружніми державами і міжнародними організаціями, серед цілей були ізраїльські прем'єри і МЗС США", - стверджує видання з посиланням на власні джерела.

Крім відомства прем'єра-міністра Ізраїлю, серед "підопічних" BND числилися міністерства внутрішніх справ у Відні і Бельгії, оборонне відомство в Лондоні. А також промислові концерни, такі як Eurocopter і EADS. Крім того, в списках розвідслужби ФРН значилася організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Міжнародний валютний фонд, льотний центр Національного управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору США (НАСА), програма по боротьбі з наркотиками ООН.

ЗМІ нагадує, що президент служби Герхард Шиндлер у 2013 році, після того, як скандал тільки розгорівся на тлі одкровення Едварда Сноудена, пообіцяв більше не здійснювати стеження за партнерами по НАТО і дружніми державами ЄС, однак деякі з цих напрямків і після того залишалися "активними", що виявилося в результаті роботи спеціальної комісії бундестагу.

Як раніше повідомляв Укрінформ, скандал навколо BND та її співпраці з американською NSA почав набирати оберти у 2013 році. Зараз спеціальна комісія бундестагу зайнята розслідуванням діяльності Агентства національної безпеки США в Європі, яке, ймовірно, займався промисловим шпигунством і стежило за політиками за допомогою німецької розвідки. BND стверджує, що NSA з 2005 року намагався вести з її допомогою стеження за електронними адресами, номерами телефонів і адресами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-