Гаазький трибунал виправдав сербського радикала Шешеля

Гаазький трибунал виправдав сербського радикала Шешеля

Укрінформ
Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії виправдав сербського націоналіста, главу Сербської радикальної партії Воїслава Шешеля, який обвинувавчувався у вчиненні злочинів проти людяності та воєнних злочинів.

Про це повідомила прес-служба суду.

"З Воїслава Шешеля були зняті усі звинувачення в обвинувальному висновку, за рішенням більшості - за вісьмома пунктами і одноголосним рішенням суддів по одному з пунктів звинувачення», - йдеться у повідомленні.

Загалом Шешелю були висунуті обвинувачення за 9 пунтками. Три з них пов'язані із злочинами проти людяності, шість - воєнними злочинами. Він Обвинувачувався у вчиненні та підбурюванні до злочинів, вчинених сербськими силами у період з серпня 1991 року по вересень 1993 на території колишньої Югославії.

У 2003 році Шешель сам здався трибуналу. Слухання по цій справі розпочалися у 2007 році. Шешель обіймав посаду заступника прем'єр-міністра Сербії з 1998 по 2000 роки.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Міжнародний трибунал щодо колишньої  Югославії визнав винним у вчиненні злочинів проти людяності та  геноциду колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджіча у Боснії, засудивши його до 40 років у в'язниці.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-