Канада обіцяє сприяти притягненню за міжнародні злочини до Гааги

Канада обіцяє сприяти притягненню за міжнародні злочини до Гааги

Укрінформ
Канада обіцяє докладати зусиль до притягнення міжнародних злочинців до відповідальності перед Гаазьким трибуналом.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Канада завжди була активним прихильником міжнародного правосуддя та продовжуватиме докладати зусиль по всьому світу для притягнення до відповідальності тих, хто вчинив серйозні міжнародні злочини», - сказав Діон.

Він також привітав вирок трибуналу, винесений колишньому лідеру боснійських сербів Радовану Караджичу. «Рішення трибуналу розкриває трагічну главу історії Балкан. Канада сподівається, що родичі жертв тих звірств зможуть знайти певне заспокоєння у цьому вироку, і що воно допоможе мешканцям регіону просунутися на шляху до стабільності, процвітання та примирення», - зазначив міністр.

За його словами, цей вирок демонструє рівність усіх перед законом.

Як повідомляло агентство, Караджич був одним з політичних лідерів боснійських сербів під час війни 1992-1995 років у Боснії, що забрала життя близько 100 тисяч осіб. Караджич був затриманий у Сербії в 2008 році. Йому 13 років вдавалося переховуватися від правосуддя під чужим ім’ям. Гаазький трибунал засудив його до 40 років позбавлення волі за злочини проти людяності, зокрема геноцид у Сребрениці, де загинули  близько 8 тисяч осіб, терор, захоплення заручників, депортації, порушення норм та традицій ведення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-