Країни ООН дають 185 тисяч дозволів на в'їзд сирійських мігрантів

Країни ООН дають 185 тисяч дозволів на в'їзд сирійських мігрантів

Укрінформ
У Женеві учасники конференції ООН з питань розселення сирійських біженців вирішили виділити 185 тисяч дозволів на в'їзд.

Про це повідомляється на сайті Організації.

"З'явилося ясне розуміння того, що цю проблему (біженців - ред.) не вирішити, якщо країни не проявлять солідарність і не візьмуть на себе рівну відповідальність за долю сирійців, які лишилися без  батьківщини", - зазначається у повідомленні.

Наголошується, що в цілому учасники зустрічі в Женеві пообіцяли виділити 185 тисяч дозволів на в'їзд. Досі їх було 179 тисяч.

Низка країн також заявили, що готові спростити процедуру відновлення сімей. Так, 13 держав готові видавати сирійцям студентські візи і надавати стипендії. Кілька латиноамериканських і європейських країн оголосили про введення або розширення програм про видачу гуманітарних віз.

За оцінками управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), до кінця 2018 року потрібно буде переселити, щонайменше, 10 відсотків від загального числа сирійських біженців, що знайшли притулок у сусідніх з Сирією країнах.

"Їх сьогодні - 4,8 мільйона осіб. Сюди входять люди, яких відносять до особливо вразливої групи: це ті, хто піддавався тортурам, біженці, що потребують медичної допомоги, і жінки з дітьми, що залишилися без будь-якої підтримки", - зазначається у повідомленні.

Женевська зустріч стала логічним продовженням лютневої конференції у Лондоні, метою якої був збір коштів на гуманітарну допомогу сирійцям. А у вересні у Генеральній асамблеї пройде Саміт з проблем біженців.

Раніше управління Верховного комісара ООН у справах біженців запропонувало Європейському Союзу план з шести пунктів для врегулювання міграційної кризи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-