У Бразилії розкололась коаліція. З уряду вийшли шість міністрів

У Бразилії розкололась коаліція. З уряду вийшли шість міністрів

Укрінформ
Партія бразильського демократичного руху (PMDB) оголосила про вихід із правлячої коаліції з Партією трудящих, в яку входить чинний президент Ділма Руссефф.

Про це повідомляє DW.

"У результаті розриву коаліції шість міністрів від PMDB залишають уряд країни. Голова PMDB Мішель Темер поки що зберігає за собою посаду віце-президента, яку обіймає з 2010 року", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, коаліція існувала з 2003 року.

Політична криза може спричинити імпічмент Ділми Руссефф, яка вже скасувала поїздку до США на міжнародний саміт з ядерної безпеки.

Зокрема, на думку експертів, уже через кілька тижнів Руссефф може загрожувати тимчасове усунення з посади на 180 днів, якщо за це проголосують обидві палати Національного конгресу. У цьому разі Темер може посісти її місце. Нині рейтинг Руссефф не перевищує 10%.

Процес імпічменту Руссефф ініціював впливовий член PMDB і спікер нижньої палати Національного конгресу Едуарду Кунья через звинувачення у корупції і порушення під час її виборчої кампанії. Згодом верховний суд Бразилії також почав процес проти самого Куньї. Політика звинувачують у причетності до корупційних схем навколо нафтового концерну Petrobras і привласненні п'яти мільйонів доларів.

Раніше у рамках розслідування на допит у поліцію був доправлений лідер Партії трудящих і екс-президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва. Свою причетність до корупційного скандалу він заперечує.

Фото: Roberto Stuckert Filho

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-