У Бельгії узгодили розширення повноважень правоохоронців

У Бельгії узгодили розширення повноважень правоохоронців

Укрінформ
Комісія бельгійського парламенту по боротьбі з тероризмом узгодила три важливі заходи, запропоновані урядом, які розширюють можливості правоохоронних органів.

Проте текст ще повинен бути поставлений на голосування пленарного засідання Палати представників після великодніх канікул, передає Deutsche Welle.

"Йдеться про можливість проводити обшуки в будь-який час доби. Чинний закон дозволяє робити це тільки до 21:00 вечора і з 5:00 ранку, крім ряду виняткових випадків, пов'язаних із затриманням на місці злочину і при розслідуванні справ про збут наркотиків", - наголошується у повідомленні.

Депутати погодилися також з пропозицією «розширення особливих методів розслідування», зокрема, телефонного прослуховування, в боротьбі проти незаконного обігу зброї.

Третя пропозиція передбачає створення загального банку даних різних служб, які взаємодіють в боротьбі з тероризмом, в першу чергу, поліції, розвідки та Органу з координації аналізу загроз.

Нагадаємо: 22 березня у Брюсселі сталося два теракта: дві бомби вибухнуло в аеропорті, також стався вибух в метро на станції Мальбек. Внаслідок терактів загинули 32 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-