Путін визнав загибель у Сирії ще одного російського військового

Путін визнав загибель у Сирії ще одного російського військового

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін вшанував пам’ять загиблого у Сирії Федора Журавльова, перервавши таким чином чотиримісячне замовчування загибелі військовослужбовця.

Як повідомляє Радіо Свобода, 17 березня Путін виступив у Кремлі, де вручалися нагороди учасникам операції у Сирії та вдовам загиблих.

27-річний Журавльов став п’ятим російським військовим, загибель якого в Сирії визнана офіційно.

Раніше джерело агентства Reuters повідомляло, що Журавльов, який похований у селищі Пальце Брянської область, служив у спецпідрозділі.

Російська влада раніше не визнавали участі спецназу у виконанні завдань на території Сирії, заявляючи, що росіяни завдають лише повітряних ударів, навчають сирійських військовослужбовців, охороняють свої військові бази і можуть проводити пошук і порятунок льотчиків у разі втрат авіації.

Раніше російські ЗМІ писали про загибель чотирьох військовослужбовців у Сирії. Це Олег Пешков, пілот бомбардувальника Су-24, збитого у листопаді 2015 року турецькими ВПС, Олександр Позинич, морський піхотинець, що загинув під час рятування штурмана збитого літака. Потім з’явилася інформація про загибель російського військового радника Івана Черемисіна і солдата Вадима Костенка, який, за офіційною версією, вчинив самогубство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-