Українцям в Італії через два місяці обміняють безкоштовно водійські права

Українцям в Італії через два місяці обміняють безкоштовно водійські права

Укрінформ
Кабінет міністрів України в четвер, 17 березня, затвердив Угоду між урядами України та Італії про взаємне визнання та обмін посвідчень водія.

Про це глава МВС України Арсен Аваков повідомляє у Фейсбуці.

«Через 60 днів українці, які проживають в Італії, зможуть обміняти водійські посвідчення без іспитів... Подібний договір між Україною і Іспанією успішно діє вже шостий рік», - пише міністр, нагадуючи, що досі з українського водійського посвідчення можна було їздити по Італії не більш як рік, а потім потрібно було отримувати національні права, здавши теоретичний і практичний іспити і заплативши від 600 до 1000 євро.

Як вказує Аваков, угода з республікою Італія було підписано 15 листопада минулого року, і за чотири минулі місяці Україна виконала і оформила всі внутрішньодержавні процедури для затвердження документа. Через 60 днів міжурядова Угода набуде чинності.

Українсько-італійську Угоду про взаємне визнання прав передбачає, що громадяни України, які легально проживають в Італії, а також, відповідно, проживають легально в Україні громадяни Італії, зможуть обміняти свої національні водійські посвідчення на аналогічні документи країни проживання.

Міністр акцентує увагу на тому, що нова Угода не скасовує норму закону, згідно з якою українці в Італії, а італійці в Україні, не мають права користуватися національними водійськими посвідченнями більше року після отримання офіційної реєстрації, «однак тепер обмін буде здійснюватися без здачі теоретичного і практичного іспитів і, відповідно, без витрат на їх оплату».

Для громадян України обмін проводитиметься на території Італії у представництвах автоінспекції (Motorizzazione Civile) за місцем проживання громадян України.

Дія Угоди поширюється на громадян України, які:

• легально проживають в Італії

• є резидентами країни менш як чотири роки,

• мають дійсні українські посвідчення водія.

Обмеження:

• обміну не підлягають недійсні або підроблені документи;

• громадяни, які за станом здоров'я не можуть керувати автотранспортом, не зможуть скористатися процедурою обміну прав;

• обмін обмежується лише тими категоріями автотранспорту, які вказані в національних правах.

Фото: expres.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-