У Японії два угруповання якудза влаштували розборки з

У Японії два угруповання якудза влаштували розборки з "таранами" і підпалами

Укрінформ
Два ворогуючі угруповання якудза "Ямагуті-гумі" і "Кобе Ямагуті-гумі" в ході війни за переділ сфер впливу протаранили офіси суперників вантажівками, а також влаштували щонайменше два підпали.

Пізно вночі в середу вантажівка врізалася в офіс угруповання "Ямагуті-гумі" в префектурі Осака. Як повідомляють очевидці, водій пересів в інший автомобіль і зник. Через три години після цього аналогічний інцидент стався в будівлі, де знаходиться офіс протиборчого угрупування "Кобе Ямагуті-гумі". Пошкоджено частину стіни, повідомляє РІА новості з посиланням на дані поліції.

Крім того невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю в префектурі Сайтама в будівлю, де розташований офіс "Ямагуті-гумі". У приміщенні вигоріла підлога. Потім на стоянці був виявлений автомобіль, що належить "Ямагуті-гумі" з підпаленим капотом. Поліція пов'язує ці дві події з помстою ворогуючого угруповання "Кобе Ямагуті-гумі" за те, що в лютому в будинок одного з керівників угрупування кинули пляшку із запальною сумішшю.

У серпні минулого року в "Ямагуті-гумі" — найбільшому в Японії угрупованні якудза, що об'єднувало 23 тисячі осіб, тобто близько 43% усіх членів якудза, стався розкол. З неї вийшли три тисячі осіб і утворили нову групу "Кобе Ямагуті-гумі", чисельність якої зараз перевищує 6 тисяч осіб. Вона діє в 36 з 47 японських префектур. Чисельність "Ямагуті-гумі" помітно скоротилася — з кінця 2014 року вона втратила понад 9 тисяч членів і зараз налічує 14 тисяч осіб.

Активність угруповання помічена в 44 префектурах. На початку березня поліція офіційно оголосила про те, що війна між двома угрупуваннями за переділ сфер впливу охопила всю країну: з серпня до початку березня в Японії зафіксовано 49 інцидентів за участі якудза в 20 з 47 префектур країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-