В Італії конфіскували майно «коза ностра» на €13 мільйонів

В Італії конфіскували майно «коза ностра» на €13 мільйонів

Укрінформ
Італійська поліція провела операцію з конфіскації майна на 13 млн, що належить сицилійській мафії "коза ностра".

Про це повідомляє ТАСС.

Як уточнило агентство Ansa, арешт був накладений на нерухомість і компанії чотирьох осіб з найближчого кола глави клану Маттео Мессіни Денаро.

Це вже не перша операція, що наносить удар по "коза ностра". Протягом останніх років було конфісковано майно на сотні мільйонів євро, а також проведені арешти мафіозі, що дало змогу владі говорити про те, що "коло навколо Денаро стискається".

Маттео Мессіна Денаро очолює список найбільш розшукуваних злочинців Італії, він понад 20 років переховується. Останній бос "коза ностра" - Сальваторе Ло Пікколо - був арештований в 2007 році. Він недовго очолював сицилійську мафію після арешту в 2006 році Бернардо Провенцано, який в свою чергу переховувався від правосуддя протягом понад 40 років.

Провенцано очолив "коза ностра" в 1993 році після арешту "боса босів" Тото Ріїни. Зараз обидва знаходяться в тюрмах особливого режиму. Раніше повідомлялося про серйозне захворювання Провенцано, тоді як Ріїна став фігурантом нового гучного процесу про орієнтовну змову державної влади з мафією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-