Аль-Каїда погрожує новими терактами в Африці

Аль-Каїда погрожує новими терактами в Африці

Укрінформ
Терористичне угруповання «Аль-Каїда в країнах ісламського Магрибу» (АКІМ) погрожує Франції та її союзникам у регіоні Сахель (Буркіна-Фасо, Малі, Мавританія, Нігер, Чад) у Західній Африці новими терактами.

Про це йдеться в заяві, поширеній від імені АКІМ низкою екстремістських сайтів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Напад у неділю в Кот-д'Івуарі є відповіддю на антиджихадистську операцію у Сахелі на чолі з Францією. Ми вимагаємо її залишити цей регіон, в іншому разі на неї та її союзників чекають нові напади», - зазначають ЗМІ Франції та Кот-д'Івуару.

Терористи АКІМ підкреслили, що «напад, скоєний у неділю, є частиною плану дій в будинках хрестоносців та їхніх місць збору». Вони також адресували погрозу безпосередньо Кот-д'Івуару та «всім (державам - Ред.), що залучені і беруть участь разом із Францією у військових операціях в Сахелі».

В АКІМ також повідомили, що теракт був скоєний трьома бойовиками (Хамза аль-Фулані, Абдул Рахман аль-Фулані та Абу Адам аль-Ансарі). При цьому громадянство та національна належність терористів не уточнювалася. Відповідальність за теракти, внаслідок яких загинули 18 осіб (у т.ч. 4 французів) взяло на себе екстремістське угруповання «Аль-Мурабітун», тісно пов'язане з АКІМ.

Абіджан є історичним союзником Парижа в Західній Африці. Кот-д'Івуар бере участь в складі сил ООН, розгорнутих в Малі (Minusma), крім того, на території Кот-д'Івуару розташовані чотири військові бази, де розгорнуто французькі військові підрозділи чисельністю до 600 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні з робочим візитом у цій країні перебувають міністри закордонних та внутрішніх справ Франції. Метою поїздки є надання допомоги у війні проти терористів.

АКІМ взяло на себе відповідальність за теракти в Бамако (20 загиблих, включаючи 14 іноземців, 20 листопада, 2015) і Уагадугу (20 загиблих 15 січня). Метою нападів були місця, які найбільше відвідують іноземці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-