Франція допоможе Кот-д'Івуару боротися з терористами

Франція допоможе Кот-д'Івуару боротися з терористами

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро та міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов вилетіли з робочим візитом до Абіджену (Кот-д'Івуар) 

Метою візиту є надання підтримки місцевій владі після теракту, який забрав життя 18 осіб, четверо з яких виявилися громадянами Франції, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у французькому МЗС.

«Наш міністр (закордонних справ та міжнародного розвитку) разом з міністром внутрішніх справ відбули з одноденним робочим візитом до Кот-д'Івуару. Мета візиту надання допомоги країнам регіону Сахель (Буркіна-Фасо, Малі, Мавританія, Нігер, Чад) у Західній Африці після теракту в курортній зоні на півдні Кот-д'Івуару», - йдеться у повідомленні.

У МЗС зазначили, що на території регіону проживають майже 18 тис. французьких громадян, які потребують захисту від терористів.

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан у свою чергу в інтерв'ю газеті Le Figaro повідомив, що його країна надасть допомогу країнам цього регіону Західної Африки.

 «Ми надамо допомогу країнам регіону Сахель в боротьбі проти цих нових форм тероризму, до яких вони не звикли», - сказав міністр.

За словами Ле Дріана, терористична загроза Франції набула «мілітаризованих ознак». «Загроза, з якою ми стикнулися, має дві нові характеристики. По-перше, вона є мілітаризованою. По-друге, виявляється, що ця мілітаризована загроза присутня як всередині (Франції), так і за межами наших кордонів», - підкреслив він.

Жан-Ів Ле Дріан також додав, що після повернення з Кот-д'Івуару, у вівторок і середу, він виступатиме з оцінками цих загроз перед сенаторами та депутатами Національних зборів Франції.

Як повідомляв Укрінформ, Франція розмістила у рамках військової операції «Сентінел» з січня 2015 року на своїй території 10 тис. військовослужбовців. На дану операцію уряд лиш торік витратив 171 млн євро. Крім того, в країнах Західної Африки знаходяться близько 3,5 тис. французьких військових, які сприяють відновленню стабільності в регіоні після державного перевороту в Малі в березні 2012 року.

У Кот-д'Івуарі 13 березня в курортній зоні в районі міста Гран-Бассам на узбережжі Атлантики стався теракт. Терористи з автоматичної зброї обстріляли три готелі та місцевий пляж, в результаті чого загинули 18 осіб і близько 20 осіб були поранені. Відповідальність за теракти взяло на себе екстремістське угруповання «Аль-Мурабітун», пов'язане з терористичною організацією «Аль-Каїда в країнах ісламського Магриба».

 Фото: @lopezdobe 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-