Євросоюз закликає банки не купувати російські облігації - FT

Євросоюз закликає банки не купувати російські облігації - FT

Укрінформ
Брюссель закликає європейські банки триматися подалі від першого випуску Росією суверенних облігацій після введення західних санкцій через агресію РФ в Україні.

Про це повідомляє The Financial Times з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.

"Хоча санкції Євросоюзу явно не забороняють купувати російські цінні папери, представники ЄС повторюють попередження Вашингтона про те, що кошти, отримані від таких операцій, можуть бути використані не за призначенням", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, якщо європейські банки дослухаються до попередження, то Росія буде змушена відмовитися від свого першого виходу на західні ринки капіталу після анексії Криму, що завдасть політичного та фінансового удару по Кремлю.

"Цілком очевидно, що вони (Брюссель - ред.) не хочуть, щоб ми брали у цьому участь. Вони нас відмовляли", - сказав один із банкірів.

Як пише видання, Росія, як очікується, має намір випустити облігації на 3 млрд євро з терміном погашення в 10 років з огляду на рецесію та низькі ціни на нафту.

Так, влада ЄС попередила банки, що вони повинні пам'ятати про ризик того, що прибутки, які Росія отримає від розміщення облігацій, можуть бути використані для обходу санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, раніше влада США застерегла найбільші банки країни від придбання російських облігацій, оскільки це може підірвати міжнародні санкції щодо Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-