США застерігають свої банки від російських облігацій - WSJ

США застерігають свої банки від російських облігацій - WSJ

Укрінформ
Влада США застерегла найбільші банки країни від придбання російських облігацій, оскільки це може підірвати міжнародні санкції щодо Росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела. 

"Уряд США закликав деякі найбільші банки країни не робити ставки на потенційно прибуткові, але політично ризиковані угоди щодо російських облігацій, оскільки це підірве міжнародні санкції щодо Москви", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правила відкрито не забороняють банкам займатися такою діяльністю, але представники Держдепартаменту США дотримуються думки, що така допомога фінансовій системі Росії буде йти врозріз з американською зовнішньою політикою, зокрема у питанні санкцій.

Росія планує випустити облігації на суму не менше 3 млрд дол., які запропонує іноземним покупцям - вперше після запровадження санкцій.

"Дуже важливо, щоб приватні компанії в США, ЄС і в усьому світі розуміли, що Росія залишиться ринком з високим ступенем ризику, поки її дії з дестабілізації України тривають", - заявили в Держдепартаменті.

Росія запросила взяти участь у розміщенні облігацій банки Citigroup, Goldman Sachs, Bank of America, JP Morgan і Morgan Stanley, повідомляють джерела.

На даний момент серед банків немає єдиної думки щодо подальших кроків. Водночас деякі представники банків, зокрема Citigroup, заявляють, що не купуватимуть російські облігації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-