Держдеп не підтвердив, що в Іраку затримали американця з ІДІЛ

Держдеп не підтвердив, що в Іраку затримали американця з ІДІЛ

Укрінформ
Державний департамент США наразі не може підтвердити, втім перевірить повідомлення ЗМІ, що на території Іраку був затриманий громадянин США, який начебто воював у складі терористичної організації "Ісламська держава".

Про це заявив у понеділок під час щоденного брифінгу в Вашингтоні речник держдепу Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я бачив повідомлення, що американський громадянин був захоплений силами "пешмерга" (курдські воєнізовані підрозділи. – Ред.). Ми ретельно опрацьовуємо це з іракською і курдською сторонами для того, щоб отримати більше інформації", - зауважив Кірбі.

Водночас він зазначив, що Державний департамент не має інформації стосовно того, чи взагалі воюють громадяни США на боці ІДІЛ. Втім, за його словами, якщо такі випадки і мають місце, то вони розглядатимуться як порушення закону.

"Ми вже давно не рекомендуємо подорожувати американським громадянам в Сирію - це по-перше. По-друге, ми чітко заявляли, що в разі, якщо хтось приєднується до терористичної організації, він сам стає терористом" – наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-