В анкетах ІДІЛ є сліди паризьких терористів - ЗМІ

В анкетах ІДІЛ є сліди паризьких терористів - ЗМІ

Укрінформ
Серед документів терористичної організації "Ісламська держава", які внаслідок витоку інформації опинилися в розпорядженні західних правоохоронців та ЗМІ, є дані про кількох терористів, причетних до терактів у Парижі 13 листопаді 2015 року. Серія нападів у французькій столиці тоді забрала життя 130 осіб.

За даними журналістів Suddeutsche Zeitung, WDR, NDR, в документах зокрема міститься інформація про в'їзд щонайменше трьох паризьких терористів на територію, яку контролюють бойовики ІД, повідомляє DW.

У заповнених ними анкетах терористи заявили, що воліють битися на боці ІД, але не готові загинути як смертники. Німецькі журналісти також виявили в документах згадку про ймовірного організатора паризьких терактів Абдельхаміда Абауда. В одній з анкет бойовиків він згадувався під своїм бойовим ім'ям Абу Омар Аль-Бельдікі як поручник за одного з джихадистів, що мав прибути з Франції. Анкету самого Абауда поки що знайти не вдалося.

Про витік інформації з кіл "Ісламської держави" стало відомо на початку березня. Десятки папок з анкетами ІД потрапили зокрема і до Федерального відомства з кримінальних справ Німеччини. Після проведеної еспертизи там заявили, що виходять з того, що документи є справжніми. 10 березня про отримання анкет у своє розпорядження заявила і британська медіакомпанія Sky News. Їй інформацію буцімто передав колишній бойовик ІД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-