Розташування військ НАТО в Польщі не суперечить Акту НАТО-Росія - Ващиковський

Розташування військ НАТО в Польщі не суперечить Акту НАТО-Росія - Ващиковський

Укрінформ
Розташування військ країн-членів НАТО на східному фланзі організації, зокрема у Польщі, не суперечитиме Основоположному акту НАТО-Росія 1997 року про відмову від нарощування звичайних збройних сил в Центральній та Східній Європі.  

Про це в суботу під час міжнародної конференції “Сучасна політика: збройні кофлікти і тероризм” у Торуні (північ Польщі) заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує Rzeczpospolita.

“Ми не порушимо акт, оскільки не вимагаємо якихось значних наступальних озброєнь, які загрожували б комусь. Ми просто наполягаємо на символічній присутності, що було б ознакою рішучості, волі до оборони, а одночасно було б свідченням того, що ми відлякуємо будь-яку агресію, будь-який ворожий акт не лише проти Польщі, а й усього східного флангу”, - заявив Ващиковський.

На його переконання, розміщення військ не означатиме загострення у відносинах НАТО з Росією, а навпаки відлякуватиме Москву від агресивних дій.

“Військова присутність відлякає, перекреслить будь-які фантазії, що після Грузії, України  й Сирії можна пробувати і з іншими країнами реалізовувати імперські плани”, - заявив глава польської дипломатії.

На його переконання, Польща не вимагає від НАТО якихось привілеїв, а однакового ставлення до себе разом з жителями країн Західної Європи і США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-