Президент Македонії вважає, що ЄС приносить його країну

Президент Македонії вважає, що ЄС приносить його країну "в жертву"

Укрінформ
Президент Македонії Георге Іванова різко розкритикував Євросоюз за політику щодо його країни, а також у питанні біженців.

Свої претензії він висловив в інтерв'ю німецькому виданню виданню Bild.

"Що ми отримали від Європи? Нічого! Ні цента!" - обурюється Іванов, коментуючи те, що саме Скоп'є намагається поставити заслін на шляху біженців в Європу, серед яких є і джихадисти.

"Під час кризі біженців безпека повністю випала з поля зору. Якщо б ми покладалися тільки на Брюссель і не реагували самі, до нас би вже давно хлинули потоки джихадистів", - захищає Іванов рішення закрити кордони і перекрити "балканський маршрут". Як підтвердження він наводить той факт, що влада Македонії вилучили у біженців 9 тис. фальшивих паспортів.

Міграційну політику Німеччини та ЄС македонська керівник називає "провальною", розплачуватися за яку доводиться іншим країнам. Євросоюз з його бюрократією не функціонує в умовах кризи, вважає Іванов.

За словами президента, в той час Туреччина отримує мільярди від ЄС, в Грецію направляються сотні мільйонів, саме Македонія, не будучи членом Євросоюзу, змушена захищати саму Європу.

І це не перший раз, коли Брюссель "використовує" Македонію в своїх цілях, в той час як країна не має нічого натомість – ні членства в ЄС, ні в НАТО, ні участі в Шенгені. "Ми завжди були жертвою інститутів Євросоюзу, який 25 років не допускає "позитивного розвитку" ситуації щодо членства країни в ЄС", - гірко констатує Іванов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-