«Балканський маршрут» для біженців слід перекрити назавжди - МВС Австрії

«Балканський маршрут» для біженців слід перекрити назавжди - МВС Австрії

Укрінформ
Так званий балканський маршрут до Північної Європи, яким лише за минулий рік скористалися понад мільйон біженців, залишиться закритим, можливо, назавжди.

Про це повідомляє Radio Free Europe/Radio Liberty з посиланням на міністра внутрішніх справ Австрії Йоганну Мікль-Лейтнер.

«Моя позиція очевидна: балканський маршрут залишається закритим і на постійній основі», - сказала міністр.

За словами Мікль-Лейтнер, політика закриття кордонів для мігрантів врятувала Європу від подальшого «головного болю» і стане постійною.

Тільки такий «послідовний сигнал» буде стримувати мігрантів від перетину Егейського моря з Туреччини до Греції на шляху до Північної Європи, додала вона.

«Нерегульованим потокам мігрантів уздовж балканського маршруту прийшов кінець», - написав голова Європейської ради Дональд Туск на своїй сторінці у Twitter.

За його словами, це було рішенням усіх 28 країн-членів ЄС.

Як зазначається, Македонія, чий кордон з Грецією був воротами для шукачів притулку переважно у Німеччині та Данії, не пропускає жодних мігрантів з 7 березня. Словенія, Хорватія та Сербія заявили, що заборонять в'їзд із півночі транзитом для мігрантів.

Словенія заявила, що робитиме виняток лише для мігрантів, які офіційно претендують на притулок в країні чи з «гуманітарних міркувань».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-