США теж можуть запровадити

США теж можуть запровадити "Список Савченко" - Чалий

Укрінформ
У Конгресі США ближчим часом може з'явитися законодавча ініціатива про створення санкційного списку, до якого будуть внесені представники російської влади, причетні до незаконного ув'язнення Надії Савченко.

Про це зазначив у середу в Вашингтоні посол України в США Валерій Чалий, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Європейський Союз розглядає зараз персональний список, і я не виключаю, що в Сполучених Штатах може бути розглянутий також персональний список. Cаме ці дні, можливо, є вирішальними", - зауважив дипломат після мітингу в американській столиці, присвяченому глобальному дню підтримки Надії Савченко.

За його словами, "можуть бути внесені відповідні ініціативи в американському Конгресі стосовно запровадження окремого списку – так званого "Списку Савченко". У цьому зв'язку посол нагадав про те, що вже мали місце резолюції Конгресу США, політичні заяви американських лідерів.

"Але відмінність цього списку може бути в тому, що, можливо, на першій позиції там буде президент Росії Володимир Путін", - зауважив глава Української місії.

Він поінформував, що цими днями у Вашингтоні триватимуть зустрічі за участі адвокатів Надії з представниками адміністрації і Конгресу з метою роз'яснення ситуації.

Український посол також звернув увагу, що на всіх рівнях американської влади – і в Білому домі, і в Держдепартаменті, і в Конгресі, і в штабах кандидатів у президенти, а також у суспільстві сформована чітка та непорушна позиція підтримки Надії Савченко.

"Найголовніше, що основний меседж, який звучить з усіх сторін - це її негайне звільнення", - підкреслив посол України в США.

Як раніше писало агентство, кандидат у президенти США Гілларі Клінтон закликала Росію негайно звільнити Надію Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-