У Франції розповіли, як перехопили над Ла-Маншем бомбардувальники РФ

У Франції розповіли, як перехопили над Ла-Маншем бомбардувальники РФ

Укрінформ
Два французькі багатоцільові винищувачі Rafale та Mirage 2000 ВПС країни перехопили над Ла Маншем на відстані кількох десятків кілометрів від берегової лінії два російських надзвукових бомбардувальники Ту-160.

Про інцидент, що стався ще 17 лютого, у вівторок у Парижі поінформував начальник штабу ВПС Франції генерал Андре Ланаті, повідомляє паризький кореспондент Укрінформу.

«Два бомбардувальники (Ту-160) вилетіли з Росії, обігнули Норвегію, Британські острови і супроводжувалися британськими винищувачами (Eurofighter Typhoon). Ми їх засікли над Ла-Маншем», - заявив французький генерал.

За його словами, російські бомбардувальники залишалися над зоною у відкритому морі, на яку поширюється нейтралітет, а потім розвернулися на північ, і, не порушуючи повітряного простору Франції, полетіли назад. «Інцидент стався неподалік від міста Ле Туке на півночі Франції. По тривозі були підняті два багатоцільові винищувачі Rafale і Mirage-2000 ВПС країни», - розповів подробиці події військовий. Він також нагадав, що того ж дня по тривозі у повітря піднімалися і два винищувачі Eurofighter Typhoon королівських ВПС Великої Британії.

Нагадаємо, що Франції не вперше реагує на польоти росіян над Ла Маншем. Зокрема, у січні 2015 року французька винищувачі були підняті по тривозі для перехоплення над протокою російських бомбардувальників Ту-95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-