Криза мігрантів: Болгарія згодилася допомогти Греції

Криза мігрантів: Болгарія згодилася допомогти Греції

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов висловив готовність направити в Грецію представників болгарських спецслужб для надання їй допомоги у вирішенні проблем з мігрантами.

Про це глава болгарського уряду заявив під час спільних навчань болгарської армії, МВС і Червоного Хреста, які проводяться з метою координації дій цих структур при вирішенні проблем з біженцями, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У нас щодня затримують нелегальних мігрантів, точніше тих, хто займається незаконним трафіком мігрантів. У цьому напрямку Болгарія чітко координує свої дії з Туреччиною. Ми дійсно хочемо допомогти і Греції, щоб вона суворо дотримувалася взяті на себе зобов'язання. Якщо вони (греки – ред.) бажають, то ми можемо направити в Грецію наше Управління по боротьбі з тероризмом і Агентство державної безпеки, і ці структури покінчать з незаконним трафіком мігрантів», - зазначив Борисов.

Коментуючи напружену ситуацію з мігрантами на греко-македонської кордоні, де залишаються заблокованими десятки тисяч біженців, Борисов зазначив, що болгарська сторона готова адекватно відреагувати на ситуацію.

Моніторингом ситуації на кордоні Болгарії з Грецією і Македонією займаються понад 400 болгарських військовослужбовців, представників жандармерії і поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-