Молдова й Придністров'я поновили переговори

Молдова й Придністров'я поновили переговори

Укрінформ
Після майже піврічної перерви в офісі місії ОБСЄ в Кишиневі відбулася перша зустріч між політичними представниками Молдови та Придністров'я на переговорах з Придністровського врегулювання.

Їх провели віце-прем'єр Молдови з реінтеграції Георге Балан і міністр закордонних справ невизнаної Придністровської Молдавської республіки Віталій Ігнатьєв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми обговорили всі пропозиції Кишинева й Тирасполя, включаючи свободу пересування громадян і взаємодію сторін в усіх сферах. Домовилися про відновлення діяльності експертних секторіальних робочих груп і активізації роботи політичних представників на переговорах. Сподіваємося, що навесні нам вдасться відновити повноцінні переговори у форматі «5+2», - зазначив віце-прем'єр Молдови Георге Балан.

Він назвав минулі консультації позитивними й корисними, оскільки за минулий час накопичилося багато питань, що вимагають невідкладного рішення.

Представник Придністров'я Віталій Ігнатьєв, у свою чергу, висловив задоволення діалогом, що поновився, між Кишиневом і Тирасполем.

Балан і Ігнатьєв підкреслили, що головна мета переговорів - поліпшення умов життя пересічних громадян з обох берегів Дністра.

За попередніми даними, чергова зустріч у двосторонньому форматі пройде 11 березня.

Нагадаємо, раніше молдавська сторона висловила надію, що переговори з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» за участю Молдови і Придністров'я, України, ОБСЄ, Росії, ЄС і США поновляться в квітні цього року.

Діалог з Придністровського врегулювання було призупинено через політичну кризу в Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-