Brexit: Британії висунули ультиматум

Brexit: Британії висунули ультиматум

Укрінформ
Франція перестане стримувати мігрантів біля північного міста Кале поруч з Євротунелем і стимулюватиме банківський сектор, щоб той залишив Велику Британію у випадку, якщо ця країна вирішить вийти з Європейського Союзу.

Таке попередження в ультимативній формі оголосив міністр економіки Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю впливовому діловому виданню The Financial Times.

"У той день, коли цей зв'язок буде порушено (Британія вийде з ЄС), мігранти більше не будуть розміщуватися в Кале. Brexit може зірвати угоду між двома країнами, що дозволяє Лондону здійснювати контроль на французькій стороні кордону", - сказав Макрон.

За його словами, якщо станеться Brexit, Сполучене Королівство не матиме повного доступу до єдиного ринку і Париж може спробувати залучити міжнародні фінансові організації до себе та спонукати їх залишити Лондон.

Коментарі французького міністра прозвучали напередодні щорічного франко-британського саміту за участю президента Франції Франсуа Олланда і прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона. На порядку денному зустрічі вищого рівня, серед інших розглядатиметься питання референдуму щодо виходу Великої Британії з Європейського Союзу.

Раніше повідомлялося, що французька влада зобов'язалися демонтувати саморобне містечко мігрантів "Джунглі" у південній частині міста Кале поблизу Євротунелю, де мешкали тисячі біженців, що мріяли потрапити до Англії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-