У

У "Джунглях" Кале мігранти зашили собі роти

Фото, відео
Укрінформ
Мігранти, які протестують проти знесення табору "джунглі" у французькому Кале, зашили собі роти після того, як їх намет був зруйнований.

Про це повідомляє «Новое время».

«Близько семи іранців зважилися на такі дії в знак незгоди з рішенням влади демонтувати імпровізований притулок. Біженці вважають, що влада Франції порушує їх права», - зазначається в публікації.

Раніше повідомлялося, що у Франції приступили до часткового демонтажу табору мігрантів в портовому місті Кале. Два бульдозера і близько 20 робочих приступили до знесення імпровізованих халуп. Неподалік від них знаходяться 30 поліцейських автомобілів і фургони для боротьби з заворушеннями.

Цей крок влади шокував волонтерів і співробітників гуманітарних організацій, які витратили місяці у спробах поліпшити умови проживання в таборі, побудованому на колишньому звалищі токсичних відходів.

В таборі живуть, принаймні, близько 3,5 тисяч осіб, у тому числі 300 дітей без супроводу.

На початку лютого стало відомо, що французька прокуратура розслідує справу за заявами про кілька нападів на мігрантів, які живуть у наметовому таборі у місті Кале. У волонтерських організаціях, які допомагають біженцям, стверджують, що останнім часом збільшилася кількість нападів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-