США занепокоїлись поновленням вогню в Сирії після перемир'я

США занепокоїлись поновленням вогню в Сирії після перемир'я

Укрінформ
Офіційний Вашингтон висловив занепокоєння у зв'язку з поновленням останніми днями бойових дій з боку сирійського режиму, спрямованих проти мирного населення в районах, де сконцентрована помірна опозиція.

Про це зазначив у середу під час брифінгу заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми занепокоєні повідомленнями про танкові та артилерійські удари сирійського режиму по мирному населенню поблизу міст Латакія, Хомс та Хама, а також навколо Дамаска", - зауважив представник держдепу.

Він підкреслив, що в Вашингтоні "дуже ретельно вивчають" кожне з таких повідомлень та поширюють цю інформацію серед усіх членів Міжнародної групи з підтримки Сирії, в тому числі, Росією і Іраном.

"Ми наполегливо закликаємо всі сторони до стриманості", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас, він зазначив, що американська сторона не має документальних підтверджень про нові випадки застосування сирійським режимом хімічної зброї.

"У разі наявності таких відомостей, це питання розслідуватиметься на міжнародному рівні", - зазначив американський представник.

Раніше Держдеп повідомляв, що за добу у Сирії не зафіксовано порушень перемир’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-