Штайнмаєр назвав пріоритети ОБСЄ в 2016 році

Штайнмаєр назвав пріоритети ОБСЄ в 2016 році

Укрінформ
Україна, свобода ЗМІ, боротьба з дискримінацією та усіма формами нетерпимості, а також антисемітизмом - такі завдання визначила цього року головуюча в ОБСЄ Німеччина в якості основних для організації.

Про це міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер заявив, виступаючи у вівторок перед членами Комісії з безпеки і співробітництва в Європі (Гельсінської комісії) у Вашингтоні, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми будемо приділяти особливу увагу людському виміру у ході нашого головування в ОБСЄ", - пообіцяв Штайнмаєр і назвав основні пріоритети роботи.

Серед них окремо виділив свободу ЗМІ, коли суспільство "має бути в змозі спілкуватися вільно та без втручання з боку державної пропаганди". ОБСЄ також має намір активізувати боротьбу проти дискримінації, расизму, ксенофобії та нетерпимості.

Особливу увагу буде приділено боротьбі з антисемітизмом. Ще один акцент буде зроблений на гендерній рівності, а також на діалозі з громадянським суспільством. І нарешті питання міграції, яке стоїть дуже гостро, повинне займати все більш помітне місце в порядку денному ОБСЄ, наголосив міністр.

При цьому центральною темою німецького головування буде Україна і спроби відновити діалог.

"Діалог, який ми хочемо відновити, не спрямований на те, аби загорнути наші відмінності в цукеркові обгортки, і це не діалог заради нього самого; це діалог із залученням сторін по суті, щоб зустріти лицем до лиця наші розбіжності і дійсно домогтися змін", - сказав глава МЗС ФРН, маючи на увазі Україну.

Так, зазначив він, у зв'язку з конфліктом всередині і навколо України Захід засудив порушення Росією міжнародного права, принципів і зобов'язань ОБСЄ, надав політичний та економічний тиск. У той же час було встановлено формат для діалогу з метою уникнення подальшого кровопролиття і допомоги у пошуку політичного рішення.

“Результати Мінських угод далекі від досконалості. Ми як і раніше очікуємо повної реалізації їх положень усіма сторонами. Але я переконаний, що Мінські домовленості - кращий шанс, аби подолати цей конфлікт!", - заявив Штайнмайер.

Він висловив сподівання, що ОБСЄ, як "унікальна організація", допоможе не тільки врегулювати український конфлікт, але і дасть проблиск надії для інших регіонів, зокрема Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-