Україна втратила 2600 військових внаслідок збройної агресії РФ - МЗС

Україна втратила 2600 військових внаслідок збройної агресії РФ - МЗС

Укрінформ
З моменту початку збройної агресії РФ проти України загинули понад 2600 українських військовослужбовців.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України щодо виконання Мінських домовленостей, розміщеній на офіційному сайті відомства.

«З моменту початку агресії загинуло понад 2600 українських військовослужбовців та понад 9000 було поранено», - йдеться у заяві.

У зовнішньополітичному відомстві України також нагадали, що лише за останні два місяці 2016 року українські позиції були обстріляні понад 2500 разів, внаслідок яких 12 військовослужбовців загинули та понад 150 зазнали поранень.

При цьому Росія не виконала жодного зі своїх зобов’язань відповідно до Мінських угод.

"Росія та контрольовані нею бойовики продовжують військові провокації, у тому числі із застосуванням зброї, яка мала б бути відведена під контролем та моніторингом ОБСЄ – реактивні системи залпового вогню, самохідна артилерія, міномети калібром 82 та 120 міліметрів. Російські війська на Донбасі безперешкодно продовжують здійснювати ротацію, тренування та постачання через неконтрольовані ділянки державного кордону", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: 20 лютого 2014 року Російська Федерація розпочала збройну агресію проти України, окупувавши Автономну Республіку Крим та місто Севастополь. Нині ця агресія продовжується на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-