Переговори щодо Придністров'я можуть поновитися в квітні

Переговори щодо Придністров'я можуть поновитися в квітні

Укрінформ
Після майже дворічної перерви переговори з Придністровського врегулювання у форматі «5+2» можуть поновитися в квітні нинішнього року.

Таку думка була висловлена під час засідання урядової комісії з реінтеграції, яке відбулося в Кишиневі, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп зазначив під час засідання, що «підтримка закордонних партнерів сприятиме консолідації зусиль щодо поновлення переговорів з Придністровського врегулювання».

Урядовою комісією позначені і пріоритетні напрями в сфері врегулювання конфлікту, серед яких - підтримка відкритого діалогу у форматі «1+1» (між Кишиневом і Тирасполем) та у форматі «5+2» (за участю Молдови і Придністров'я (сторони конфлікту), України, ОБСЄ та Росії (гаранти), ЄС і США (спостерігачі).

Також будуть говорити про стабільність в Зоні безпеки на Дністрі, активізацію діяльності двосторонніх робочих груп, вільне пересування громадян і автомобільного транспорту і дотримання прав людини в Придністровському регіоні.

На засіданні обговорювалося і питання спрощення процедур торгового обміну між підприємствами Придністров'я і Євросоюзу в рамках імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-