В ОБСЄ кажуть, що Молдова і Придністров'я готові відновити переговори

В ОБСЄ кажуть, що Молдова і Придністров'я готові відновити переговори

Укрінформ
Представники офіційного Кишинева і невизнаного Придністров'я готові до відновлення як двосторонніх переговорів, так і діалогу у форматі «5+2» за участю України, ОБСЄ, Росії як гарантів, а також ЄС і США - спостерігачів.

Таку думку висловив Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ з питань Придністров'я Корд Майєр-Клодт за підсумками зустрічей у Кишиневі і Тирасполі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Під час проведених зустрічей вдалося констатувати готовність сторін до відновлення переговорів на всіх рівнях. Йдеться про зустрічі робочих груп експертів з обох берегів Дністра, зустрічі у форматі «1+1» і в подальшому - про перехід до політичних переговорів у форматі «5+2», - зазначив представник ОБСЄ.

Дипломат наголосив, що ОБСЄ готова надавати всебічну підтримку як Кишиневу, так і Тирасполю в реалізації Угоди про Зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Як повідомлялося раніше, Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ з Придністровського врегулювання знаходився у Молдові з дводенним робочим візитом.

Останні переговори у форматі «5+2» відбулися в середині 2014 року. Переговорний процес був перерваний через політичну кризу в Молдові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-