Меркель вирішила покінчити з колишньою міграційною політикою

Меркель вирішила покінчити з колишньою міграційною політикою

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель не має наміру пускати в країну біженців, які скупчилися на грецько-македонському кордоні, оскільки не бачить схожості між нинішньою ситуацією та ситуацією з біженцями в Угорщині у вересні 2015 року, коли вона заявила про готовність прийняти всіх шукачів притулку.

Про це Меркель заявила у вівторок журналістам у Берліні після переговорів з прем'єр-міністром Хорватії Тихомиром Орешковичем, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Я думаю, що ситуація непорівняна", - заявила глава уряду, давши зрозуміти, що Німеччина не має наміру відкривати свої двері всім бажаючим і на цей раз і готова покінчити з "наскрізною" політикою у питанні прийому біженців.

Канцлер наголосила, що ЄС допомагає Греції, постраждалій від закриття балканського коридору, що у цій країні вже почалась робота, хоча Афіни і відстають від графіка. Зокрема, створено так звані Hotspots, є також можливості для розміщення біженців. При цьому вона нагадала про план з розподілу тих, хто прибуває, квота на яких становить 160 тисяч осіб. "Немає такого права, щоб біженець міг говорити, що хоче отримати притулок в якійсь конкретній країні ЄС", - заявила Меркель. Про це вона має намір говорити на саміті ЄС в Брюсселі наступного понеділка.

Темою, яка буде стояти на порядку денному саміту, стане також проблема Шенгену, до якого, на переконання німецького канцлера, необхідно повернутися в повному обсязі.

Меркель повторила сказане нею раніше про те, що "односторонні або прийняті кількома країнами рішення не допомагають; 28 всім країнам треба приймати спільні рішення з тим, щоб ми чітко бачили, що вони будуть означати для тієї чи іншої країни-члена ЄС, як і інших країн, що не належать до Європейського Союзу, але лежать на потенційному маршруті".

Другою частиною саміту буде, за словами Меркель, обговорення плану дій ЄС з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу.

Минулого року Німеччина прийняла 1,1 млн біженців. Влада ФРН прогнозуєь, що до 2020 року в країну можуть прибути 3,6 млн шукачів притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-