МВФ прогнозує збільшення витрат Євросоюзу на біженців

МВФ прогнозує збільшення витрат Євросоюзу на біженців

Укрінформ
Для розв'язання проблеми напливу біженців Євросоюзу зараз знадобляться додаткові витрати в сумі приблизно 0,15% від ВВП у порівнянні з показниками минулого року.

Таку попередню оцінку озвучив у четвер офіційний представник МВФ Джері Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"За попередніми оцінками, витрати бюджетних коштів на осіб, які шукають притулку в країнах Європейського Союзу, збільшаться на сукупні 0,15% від внутрішнього валового продукту в 2015-2016 роках у порівнянні з 2014 роком", - сказав Райс.

Раніше у Фонді відзначили, що потоки біженців у Європу побили 20-річні рекорди. Так, тільки за останні чотири роки кількість вимушених переселенців зросла на 40%.

За даними Єврокомісії, нинішня міграційна криза в Європі є найбільшою з часів Другої світової війни.

Як повідомляв Укрінформ, питання біженців у Європі буде винесене як одне із основних на обговорення "Великої двадцятки" 15-16 листопада в Анкарі.

Зокрема, в листі президента Європейської ради Дональда Туска і президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера главам держав та урядів напередодні G20 підкреслюється необхідність "зосередитися на цій проблемі та забезпечити скоординовану й актуальну відповідь на кризу". При цьому, керівники ЄС наголошують на "глобальній природі та економічних наслідках" кризи для всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-