Мінський процес: Штайнмайєр сподівається на підтримку Радбезу ООН

Мінський процес: Штайнмайєр сподівається на підтримку Радбезу ООН

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр розраховує на підтримку з боку ООН Мінського процесу і зусиль "нормандської четвірки" щодо врегулювання конфлікту в Україні.

Про це міністр має намір заявити, виступаючи у понеділок перед членами Радбезу ООН у Нью-Йорку в якості голови Організації з безпеки та співпраці у Європі. Текст промови глави МЗС є у розпорядженні кореспондента Укрінформу в Німеччині.

"Разом з нашими французькими колегами ми як і раніше схильні до підтримки цього(Мінського) процесу в "нормандському форматі", і я розраховую на підтримку Ради(Безпеки) у зв'язку з цим", - відзначається у тексті.

Міністр знову нагадав про неоціниму допомогу ОБСЄ в українському конфлікті і те, що без спеціальної моніторингової місії "ми б не досягли прогресу, який ми спостерігаємо у військовій деескалації та вилученні зброї". Одночасно він висловив серйозну заклопотаність тривалими порушеннями режиму припинення вогню і обмеженням доступу для СММ.

Штайнмайєр "твердо переконаний, що реалізація Мінських домовленостей - це єдиний шлях до стійкого політичного рішення".

Глава німецького МЗС відзначив, що "російська агресія в Україні принесла розруху війни прямо в саме серце Європи, порушивши ключові положення міжнародного права,  Гельсінського заключного акту і пізніше зобов'язання у рамках ОБСЄ". Водночас насильство і жорстокі конфлікти роздирають Близький Схід і Північну Африку. Усе це - більш серйозні виклики загальній безпеці, ніж можна було собі уявити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-