Штайнмайєр у США говоритиме про трансатлантичне партнерство і Україну

Штайнмайєр у США говоритиме про трансатлантичне партнерство і Україну

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр під час майбутнього візиту в США має намір говорити про трансатлантичне партнерство і його роль у вирішенні сучасних криз.

Заяву міністра в неділю напередодні візиту до Нью-Йорка і Вашингтона розповсюдив МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"В ході моїх переговорів у Вашингтоні мова піде, звичайно, передусім про ситуацію в Сирії після початку перемир'я...  Але також важливе місце буде відведено кризі біженців, відносинам з Росією і ситуації в Україні", - заявив глава МЗС ФРН.

У Нью-Йорку, в штаб-квартирі ООН Штайнмайєр має намір говорити про пріоритети Німеччини як голови ОБСЄ. Саме у складні й неспокійні часи світові потрібні сильні багатосторонні організації в якості платформи для діалогу, інструментів для вирішення конфліктів, наголосив він, додавши, що ООН і ОБСЄ якраз такими організаціями і є.

Міністр підкреслив, що Німеччина і США діють спільно, голосують спільно і розділяють обов'язки в кризовій політиці. Так, ФРН разом із Францією перейняла на себе важливу роль в українському конфлікті, США у свою чергу керують з "мужністю, завзятістю і почуттям міри" заходами на Близькому Сході, передусім в Сирії.

Штайнмайєр назвав німецько-американську дружбу цінним активом, а співтовариство трансатлантичних цінностей незамінним, яке "потрібно дбайливо леліяти і пестити" в такий непростий час. За його словами, ніколи спільна робота із США в зовнішньополітичній сфері не була такою тісною і партнерською, як сьогодні.

Дати майбутнього візиту міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра в США не уточнюються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-