Заблоковані на «Північній» 26 гірників мертві - глава МНС РФ

Заблоковані на «Північній» 26 гірників мертві - глава МНС РФ

Укрінформ
У 26 гірників, заблокованих на шахті «Північна» у Воркуті, не було шансів вижити - на ділянці, де перебували шахтарі, висока температура і немає кисню. Новий вибух, жертвами якого стали рятувальники, стався саме там.

Про це заявив глава МНС РФ Володимир Пучков, передає ТАСС.

«Ми змушені констатувати, що всі параметри, які склалися на аварійній ділянці шахти, не дозволяють комусь вижити», — сказав Пучков.

За словами міністра, «дані показують, що в тому районі підземного простору, де знаходилися 26 шахтарів, до яких ми пробивалися, високі температури, немає кисню». «Епіцентр третього вибуху припав якраз на цю ділянку», - повідомив він.

Нагадаємо, аварія на шахті «Північна» сталася 25 лютого. Викид метану спровокував два вибухи, які призвели до обвалення породи. Під землею перебували 111 осіб. Рятувальники знайшли тіла чотирьох загиблих, ще 26 осіб поки формально числяться зниклими без вісти. Протягом трьох діб з моменту аварії з ними немає зв'язку.

28 лютого на «Північній» стався новий вибух, в результаті якого загинули шість осіб — п'ятеро рятувальників і один працівник шахти. Пошукові роботи були припинені. Керівництво компанії «Воркутауголь» заявило, що після нового вибуху в шахті неможливо проводити роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-