Держдеп США: немає ніякого плану

Держдеп США: немає ніякого плану "Б" для Сирії, росіяни зобов'язалися припинити вогонь

Укрінформ
Американська сторона сподівається, що досягнута останніми днями угода про припинення бойових дій у Сирії почне працювати з 00.00 27 лютого і не має наміру обговорювати інші варіанти.

З відповідною заявою виступив у п'ятницю під час брифінгу в Державному департаменті США офіційний представник відомства Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я не хочу сьогодні говорити про будь-який план "Б" або варіант "Б", як би його не називали медіа", - зауважив Тонер, відповідаючи на прохання прокоментувати подальші дії США в разі провалу угоди щодо перемир'я в Сирії.

Він підкреслив, що зараз у Вашингтоні "чітко зосереджені" на тих днях і, фактично, годинах, коли угода про припинення бойових дій має запрацювати.

Він наголосив, що, в тому числі, російська сторона зобов'язалася припинити обстріли мирних поселень сирійської опозиції. "Так, росіяни зі свого боку зобов'язались не завдавати авіаударів по угрупованнях, які ми вважаємо частиною помірної опозиції", - підтвердив Тонер.

У цьому зв'язку журналісти поставили йому запитання, чому тепер Вашингтон має вірити росіянам?

"Ми говорили багато разів – настав час для них (росіян – ред.) показати на практиці, а не на словах, що вони серйозно ставляться – і про це вони відкрито заявляли – до перемир'я або припинення бойових дій та політичного процесу який, веде до переходу", - відповів представник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-