Штайнмайєр сподівається на припинення вогню в Сирії вже за кілька годин

Штайнмайєр сподівається на припинення вогню в Сирії вже за кілька годин

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр сподівається, що сторони сирійського конфлікту дійсно встановлять у ніч на суботу режим припинення вогню.

Заяву міністра у п'ятницю розповсюдило МЗС ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу у Німеччині.

"Сьогодні всі важливі суб'єкти й озброєні угрупування висловили готовність взяти участь у припиненні вогню. Ми сподіваємося, що воно набуде сьогодні вночі чинності, як заплановано", - сказав Штайнмайєр, нагадавши, що відповідну домовленість було досягнуто раніше цього місяця у Мюнхені.

Міністр вважає, що мюнхенські домовленості вже демонструють "перші обнадійливі успіхи". Зокрема у тому, що останніми днями вдалося після довгої перерви доставити гуманітарну допомогу близько 120 тисячам сирійців. Тепер, зазначив глава німецького МЗС, потрібно зробити спроби доставки допомоги з повітря, що є вкрай непростим завданням через ситуацію з безпекою й необхідністю працювати на великих висотах, яку намагається вирішити, у тому числі й Німеччина.

Штайнмайєр також висловив занепокоєння даними про використання режимом бочкових бомб у провінції Дарая і вимагав припинити ці акції проти мирного населення.

Як раніше повідомляло агентство, у Мюнхені 11 лютого Міжнародна група підтримки Сирії домовилася про поступове скорочення насильства в країні з тим, щоб через тиждень воно переросло у перемир'я, а також про те, щоб забезпечити доступ гуманітарної допомоги в окремі райони й продовжити кроки з політичного процесу.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-