В Латвії автора петиції про приєднання до РФ відправили за грати

В Латвії автора петиції про приєднання до РФ відправили за грати

Укрінформ
Автор інтернет-петиції про приєднання Латвії до Росії отримав реальний тюремний строк.

Про це повідомляє Delfi.

"Суд Курземського району Риги виніс вирок Максиму Коптєлову - автору петиції про приєднання Латвії до Росії. Згідно з рішенням суду, найближчі шість місяців Коптєлов проведе за гратами", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Ілони Булгакової, повне рішення суду буде доступне 11 березня, після чого воно буде обов'язково оскаржене, оскільки це "ганьба для Латвії".

Згідно з матеріалами справи, Максим Коптєлов розмістив в інтернеті повідомлення (петицію): "Звернення до всіх жителів Латвії! Збір підписів за входження Латвії до складу Російської Федерації". Підсудний закликав користувачів інтернету на конкретному сайті підписуватися за висунуту ним ініціативу.

Петиція була розміщена (і досі доступна) на сайті. Проте постскриптум петиції такий, що насправді документ не несе ніякої значущості і є жартом. Однак станом на 26 лютого її підтримали 7 340 людей.

Розслідування справи, початої 17 березня 2014 року, вела Поліція безпеки. Щодо Коптєлова був розпочатий кримінальний процес за пунктом 1 статті 82 Кримінального закону Латвії (Публічний заклик до підриву територіальної цілісності Латвійської Республіки).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-