Латвія спростила допуск кораблів НАТО у свої води

Латвія спростила допуск кораблів НАТО у свої води

Укрінформ
Кораблям НАТО дозволять допуск у латвійські води за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє видання LSM.lv

«Уряд (Латвії. - Ред.) затвердив розроблені Міністерством оборони правила, які спростять захід військових кораблів НАТО у латвійські води», - зазначається у повідомленні.

Нові правила розроблені, аби зменшити бюрократичне навантаження на органи, що беруть участь у цьому процесі, і прискорити ухвалення рішень. Новий порядок спростить захід військових кораблів країн НАТО у територіальні води і порти Латвії, пише видання.

Як зазначає Міноборони, у зв'язку зі зміною ситуації з безпекою в Європі і з врахуванням зобов'язань Латвії як країни-учасниці НАТО необхідно забезпечити по можливості швидше прибуття до Латвії збройних сил союзників. Це стосується і військових навчань, і потенційно кризових ситуацій.

У даний час порядок, відповідно до якого іноземні військові кораблі заходять в територіальні води Латвії, встановлюють прийняті у 2010 році правила Кабінету Міністрів. Вони передбачають складний і трудомісткий порядок узгодження - дозволи на захід в латвійські води видає Міністерство закордонних справ, а в цілому у процесі узгодження беруть участь три міністерства і Національні збройні сили.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-