Канадські літаки у війні проти ІДІЛ в Сирії замінять ВПС інших країн

Канадські літаки у війні проти ІДІЛ в Сирії замінять ВПС інших країн

Укрінформ
Внесок канадських ВПС у боротьбу проти ІДІЛ в Сирії та Іраку був значним, втім їх роль можуть взяти на себе Збройні сили інших країн.

Таку думку в ефірі телеканалу СВС висловив колишній командувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс.

«Канадські літаки були дуже ефективними, втім їх можуть замінити інші країни. Ми вже бачимо, як Саудівська Аравія та ОАЕ долучають свої літаки до бою», - сказав Ставрідіс.

За його словами, збільшення Канадою кількості своїх військових інструкторів у Іраку є правильним рішенням.

«Я аплодую тому, що наші канадські колеги працюватимуть у тренувальній місії із курдськими та іракськими силами, оскільки ми не хочемо надсилати 150 тис військовослужбовців Західних країн, як вчинили в Афганістані. Ми хочемо, аби саме місцеві боролися із ІДІЛ, а для цього нам треба їх тренувати, радити та наставляти», - наголосив адмірал.

На його переконання, такий підхід Канади продемонструє застосування «м’якої» сили у порівнянні із «жорсткою».

Він додав, що і НАТО загалом може долучитися до боротьби із ІДІЛ, зокрема своїм флотом, можливостями повітряного наведення та гуманітарною роботою із біженцями в таборах.

Нагадаємо: Канада вирішила відкликати зі складу міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ шість своїх винищувачів, натомість утричі збільшивши тренувальну місію та розширивши гуманітарну і матеріальну допомогу регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-