ЗМІ: Штати підписали контракт на будівництво бази ПРО в Польщі

ЗМІ: Штати підписали контракт на будівництво бази ПРО в Польщі

Укрінформ
Департамент оборони США підписав контракт на будівництво комплексної системи протиракетної оборони в селищі Редзиково на півночі Польщі.

Про це повідомляє «Радіо Польща» з посиланням на видання Dziennik Baltycki.

Вартість контракту становить більш як 182 млн дол. Найважливіші елементи системи, тобто радар і пускову установку SM-3, має забезпечити компанія AMEC Programs Inc., розміщена в штаті Джорджія (США).

Як пише видання, будівництво бази протиракетної оборони на колишньому військовому аеродромі в Редзиково має завершитися до 9 квітня 2018 року. Крім того повідомляється, що в селищі вже з'явилися перші солдати. Це працівники американських відомств, які братимуть участь у будівництві бази ПРО, тобто співробітники Агентства з ПРО, ВМФ США, а також Інженерного корпусу армії США. Базу в Редзиково обслуговуватимуть максимум 300 піхотинців і цивільних осіб.

Представники армії США провели конференцію в Слупському технологічному інкубаторі, яка привернула увагу близько 80 зацікавлених підрядників. Американці хочуть підписати контракт з однією польською компанією як субпідрядником. Контракт на будівництво бази ПРО в Редзиково є першим кроком за цим проектом. Інженерний корпус США готує окремий тендер на будівництво всієї супутньої інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-