Жителі литовського міста вимагали зняти прапор РФ з центральної площі

Жителі литовського міста вимагали зняти прапор РФ з центральної площі

Укрінформ
Мешканці міста Маріямполе підписали петицію з проханням зняти прапор Російської Федерації з центральної площі Йонаса Басанавічюса, який провисів там майже 6 років.

Про це повідомляє Delfi.

"Прапор був піднятий майже 6 років тому, коли в Маріямполе було засновано єдине почесне консульство Росії. Мешканці Маріямполе обурилися, що прапор майорить біля пам'ятника литовському народу і мові", - йдеться в повідомленні.

Зібравши майже 300 підписів, мешканці Маріямполе вимагають перенести прапор в інше місце. Кілька років тому вони вже вимагали зняти російський прапор з площі, але тоді відносини між Литвою і Росією не були такими холодними, тому ніхто не відреагував.

"Віденська конвенція про консульські відносини передбачає, що представництво держави може вивісити свій прапор біля будівель або на будівлі, де знаходиться почесне консульство. Конкретний випадок я не можу коментувати", - сказав представник МЗС Литви Кястутіс Вашкелявичюс.

Нині на місці російського прапора висить прапор ЄС. Російський прапор був перенесений російським консулом у менш помітне місце і був вивішений на будівлі консульства.

Нагадаємо: раніше в Литві відключили російський телеканал РТР-Планета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-