РосТБ через пропаганду втрачає ринок реклами у Литві

РосТБ через пропаганду втрачає ринок реклами у Литві

Укрінформ
У Литві після початку скандалів через кремлівську телепропаганду багато підприємств припинили рекламуватися на російському ТБ. Але залишаються і такі, що продовжують розміщувати там рекламу.

Про це повідомляє портал Delfi, аналізуючи список литовських підприємств за 2015 рік, що купували рекламу на телеканалах Першого балтійського каналу (ПБК, варіант Першого каналу РФ для мовлення в країнах Балтії), НТВ-Мир, РЕН-ТВ.

”Хоча ми аполітичні, тоді, коли Росія веде агресивну політику щодо інших країн (особливо країн Балтії) й оголошує ембарго на багато литовських продуктів, ми вирішили, що ці канали не підходять для розміщення нашої реклами і не відповідають цінностям нашої компанії. Тому реклама на цих каналах була припинена надовго", — сказала представник великої інтернаціональної мережі супермаркетів Maxima LT Рената Сауліте.

Взагалі литовські бренди вже чутливіше ставляться до реклами на пропагандистських телеканалах, боячись за репутацію. Але багато торговельних знаків, насамперед зарубіжні, міжнародні, ставляться до цього простіше, дотримуючись прагматичної позиції: «Якщо це дозволено і вигідно, чому не скористатися»?

Представник Центру інформаційної безпеки й аналізу (ЦІБА) Литви Юстас Ширейка піддав таку позицію жорсткій критиці, кажучи, що у такому разі «литовський бізнес платить за те, щоб Кремль промивав мізки нашим громадянам, переписував історію країни і створював тут налаштовану проти держави п'яту колону».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-