У Саксонії спалили притулок для біженців

У Саксонії спалили притулок для біженців

Укрінформ
Чергову пожежу у гуртожитку для біженців влаштували невідомі у німецькій Саксонії.

Про це повідомляє Tagtsspiegel

«У саксонському Баутцені в ніч на неділю сталася пожежа у планованій під притулок будівлі», - йдеться у повідомленні. 

Приміщення використовувалося як готель і мало прийняти в недалекому майбутньому 300 біженців. Поліція припускає умисний підпал. Вогонь, який загрожував перекинутися на інші будівлі у щільно забудованій частині міста, гасили 70 пожежників. Свідки пожежі, серед яких були і діти, коментували те, що відбувалося, з неприхованою радістю і скандували «Ми не хочемо тут ніяких чужаків».

Тим часом, 18 лютого у тій же Саксонії стався інший конфлікт. У селі Клаузніц місцеві жителі не підпускали автобус з мігрантами до призначеного для них приміщення. Поліція, втім, поклала частину провини на самих біженців, які «провокували протестуючих непристойними жестами». Правоохоронцям навіть довелося висадити трьох шукачів притулку з автобуса, застосувавши при цьому силу. 

Міністр юстиції Хайко Маас назвав обидва випадки «мерзенними й огидними». Його колега по уряду, міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр охарактеризував інциденти як «абсолютно неприйнятні». Де Мезьєр також твердо висловився за те, аби шукачі притулку не могли залишати місця, визначені владою, до моменту надання їм офіційного статусу у Німеччині. Таким чином, вважає він, можна буде уникнути появи гетто у великих містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-