Сирійські повстанці вибили бойовиків ІД зі стратегічного пункту на сході країни

Сирійські повстанці вибили бойовиків ІД зі стратегічного пункту на сході країни

Укрінформ
Сирійські повстанці повідомили, що за допомогою повітряної підтримки міжнародної коаліції відбили у бойовиків ІД місто Аш-Шаддаді на північному сході Сирії.

Про це повідомляє BBC-Україна.

За словами представників одного з угрупувань сил опозиції, Сирійської демократичної армії, повстанці зуміли встановити контроль над містом і кількома селами в його околицях.

Аш-Шаддаді вважається стратегічно важливим для бойовиків ІД логістичним центром. Через місто проходять підкріплення і постачання зброї в іракський Мосул і Ракку, де, як вважають, розташовується штаб-квартира "Ісламської держави"

На думку базованої у Великобританії організації "Сирійський центр спостереження за дотриманням прав людини", втрата Аш-Шаддаді стане для бойовиків серйозним психологічним ударом.

Про початок операції з узяття Аш-Шаддаді сирійські повстанці оголосили в четвер. Тоді ж авіація міжнародної коаліції під проводом США почала масивні ракетно-бомбові удари по місту.

Правозахисники стверджують, що частина ударів припала на райони, населені мирними жителями. Повідомлялося про загибель щонайменше 15 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-