Придністров'я побоюється нового збройного конфлікту на Дністрі

Придністров'я побоюється нового збройного конфлікту на Дністрі

Укрінформ
Співголова Об'єднаної контрольної комісії (ОКК) від Придністров'я Олег Бєляков вважає, що заміна російських миротворців на Дністрі міжнародною місією цивільних спостерігачів може призвести до нового збройного конфлікту

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Якщо уявити, що заміна миротворчого формату реалізується, то між протиборчими сторонами має бути досягнута угода про припинення конфліктних дій один проти одного. Таких гарантій поки що немає. Якщо із зони безпеки підуть спільні миротворчі сили, то там з'являться збройні формування. Ми впевнені, що наявність нових формувань у зоні безпеки призведе до нового вогнища протистояння між Республікою Молдовою і Придністров'ям», - зазначив Бєляков.

Раніше офіційний Кишинів і учасники переговорів з Придністровського врегулювання, за винятком Росії і невизнаного Придністров'я, виступили з ініціативою про заміну російського контингенту миротворчих сил на Дністрі місією цивільних спостерігачів під егідою ОБСЄ.

Ініціатива була озвучена після того, як кілька років тому на одному з миротворчих постів російський військовослужбовець смертельно поранив громадянина Молдови Вадима Писаря.

Миротворча місія на Дністрі працює з 1992 року після припинення збройного конфлікту між Молдовою і невизнаним Придністров'ям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-