У Москві занепокоїлися, що Україна може «перейменувати» Росію

У Москві занепокоїлися, що Україна може «перейменувати» Росію

Укрінформ
«Українські депутати від Радикальної партії зареєстрували у Верховній раді законопроект, що забороняє називати Російську Федерацію Росією, а замість цього вводить для неї назву «Московія».

Таке повідомлення сьогодні з'явилося в стрічці ТАСС.

Цікаво, що законопроект №2276а авторства Андрія Лозового та Оксани Корчинської з фракції Радикальної партії дійсно існує і, судячи з даних офіційного сайту ВР, зареєстрований ще 03.07.2015. Він значиться у порядку денному четвертої сесії ВР сьомого скликання, тобто теоретично має бути розглянутий до 15 липня 2016 року включно.

Документ пропонує розглядати найменування «Росія» як похідне від слова «Русь», що, на думку авторів, слід вважати «історичною назвою території України. У зв'язку з цим депутати пропонують заборонити в офіційних документах, публічних виступах державних діячів і т. д. використання слова «Росія» як синоніму словосполучення «Російська Федерація».

До цього ТАСС з обуренням додає: «використання назви «Росія» як офіційної назви Російської Федерації називається ініціаторами законопроекту «одним з проявів недружньої "імперської політики" Російської Федерації стосовно України».

Залишається неясним, чому у Москві звернули увагу на цю законодавчу ініціативу лише зараз – через 10 місяців болісного очікування: перейменують, чи все ж обійдеться?

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-